Tvåmanstält Habitat NX3

LA-LT3088
2 450 kr
Inklusive moms: 490 kr (SE VAT 25%)
Lagerstatus: 1 st.
Leveransstatus: 3-5 dagar
Billigaste frakt från 49 kr
Antal
 

Ny modell med större innertält.

Skaffa dig ett bra lättviktstält till årets äventyr!

Det kommer med ett footprint som man kan använda som extra skydd mot marken, det är alltså ett extra golv och är inte nödvändigt för att använda tältet. 

Tältet har utgångar åt båda sidor för att man ska slippa kravla över sin kamrat när man ska ut. Det finns också en absid på vardera sida som är 70 cm på det bredaste stället vilket ger bra förvarings möjligheter. Ett mycket bra tält som är uppskattat av alla och dessutom till ett mycket bra pris.

OBS recensionerna och filmen här under visar den äldre modellen med ett något mindre innertält.

Här hittar ni lite recensioner.
http://www.trailspace.com/gear/luxe-outdoor/habitat/


http://www.nomadtravellers.com/backpacking/106-travel-gear/226-ultralight-2-person-tent-luxe-outdoor-habitat-unboxing-review 

Obs! I denna video visas den tidigare modellen på Habitat där innertältet är mindre och tillverkat helt i mesh. Därför stämmer inte vikterna/storleken som anges i videon då den nya modellen är något större/varmare/tyngre.

 ">

Fly Material: 68D/210T Rip Stop Polyester PU coated
Floor Material: 210T Polyester Taffeta PU Coated
Inner Material: 185T Breathable Polyester taffeta with 40D High density No-See-Um Bug mesh doorways and sides
Fly Waterhead rating: 1500mm
Floor Waterhead rating: 4000mm
Poles: 1x Yunan 7001-T6 AluminiumKundrecensioner

4 av 5 tältpinnar (recension)

Innertältets öppningar släpper kanske lite för mycket drag för vår-höst? Åtgärd kanske två extra "flärpar" att rigga upp vid dessa förhållanden. (Ska själv tillverka dessa om jag får tag i lämpligt material.) Absiden på i alla fall en sida kanske kunde göras lite större. Nackdel är ca 300 gram i viktökning (matarialåtgång som för footprinten), kan man inte leva med det så finns det inte mycket att göra åt saken.

Tältet är smidigt, sätts upp/plockas ner snabbt pga enkelheten. Av det regn vi blev utsatta för så släppte den inte in en droppe, och det blev ändå lite regn. Vi testade också att bara sätta upp yttertältet vid skyfall, funkade superbt. Vi är två mycket nöjda vandrare.

 /Denis

 

5 av 5 tältpinnar (recension)

Ett underbart tält. Väger nästan ingenting och men sätter upp det på några minuter. Ett riktigt lyft när man går långt. Bra färg så man hittar igen det och bra med reflexer när det är mörkt. För vikt och enkelhet får det 5 i betyg. När det gäller att klara dåligt väder har jag inte provat det ännu.
 
/Ralf Bergman
 
Märke: Luxe Outdoor
Vikt utan Footprint: 2180gram
Vikt Footprint(tältet går utmärkt att använda utan): 220gram
Ingångar: 2
Höjd: 112cm
Dimensioner innertält: 210cm x 135cm
Sovplatser: 2
Säsonger: 3
Färg: Grön
Sömmar: Tätade med tejp
Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.