Vårdas tältet håller det för många vandringar.

Går det så undvik tältplatser med vassa stenar och vassa föremål för att undvika slitage eller hål på tältgolvet. 
Ankra alla tältlinor och spänn upp tältet. Inte för hårt men tyget ska heller inte ”hänga” för i sånt fall tar vinden tag i tyget och det kommer fladdra och slå onödigt mycket med högt slitage som resultat.
När tältet packas ner i sin förvarings säck bör den inte vikas på ett speciellt sätt eftersom tyget i sånt fall blir vikt på exakt samma ställe hela tiden och på grund av detta kan bli slitet och gå sönder just i dessa vik. Knöla hellre ner tältet men var givetvis försiktig ändå.
Skaka ur kvistar och annat skräp som kan skada tältet vid ihop packning.

Efter en tur måste tältet torka helt torrt detta är mycket viktigt! Passa även på att skaka ur innertältet och torka rent om det har blivit smutsigt. Obs inga starka kemikalier och ingen tvättmaskin varmt vatten och trasa kommer man långt med. Kontrollera även blixtlås, skulle det vara sand eller smuts i dessa borsta bort så kommer tältet få längre livslängd. 
Skulle ett hål eller reva ha uppstått under fjällvandringen så är det läge att fixa detta nu.
Det finns mycket bra lim och/eller färdiga lagningslappar till tält att köpa.

Sovsäcken

Ta upp sovsäcken det första du gör efter tältet är rest då får den maximal tid på sig att fluffa till sig och är komprimerad så kort tid som möjligt. Torka sovsäcken i torrt väder vid raster. 
Vid hemkomst packa upp sovsäcken genast och se till att säcken torkar ordentligt. Och förvara sedan luftigt. Att komprimera sovsäcken under längre tid försämrar fyllningens egenskap.
Vid tvätt försämras fyllningens egenskaper något så tvätta endast säcken om du verkligen tycker det är nödvändigt och följ tvättråden noga. För att minimera att sovsäcken blir ”äcklig”sov i underställ och rena sovstrumpor. 
Precis som med tältet mår tyget bäst av att knölas ner i kompressions säcken. Börja med fotändan så åker luften ut lättare.
Vi använder oss av kakor för att erbjuda våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du användning av kakor.